• Kontakt-Telefon
  • +(381) 064 1674-240

Laserki tretman ožiljaka

UČINITE VIŠE ZA SVOJ IZGLED

Laserski tretman ožiljaka


U proseku 4-16 % populacije ima neku vrstu ožiljaka.

Postoje tri vrste ožiljaka:

1. Hipertrofični - koji najčešće nastaju kao posledica hiruških intervencija i koji podrazumevaju neodgovarajuću akumulaciju nezrelih fibroblasta, elastina, kolagena i drugih ćelijskih komponenti i javljaju se u vidu eritematoznih ili hipopigmentovanih izdignutih neravnina.

2. Atrofični- koji nastaju usled traumatske povrede tkiva gde se radi o gubitku i istanjenju dermisa ili zbog zapaljenskih procesa usled kojih nastaje razgradnja kolagena (npr. Akne) i predstavljaju udubljenja na koži.

3. Keloidi

Frakcionisani Er:YAG laser stvara mikrokanale koagulisanog tkiva od prosečno 100-150 mikrometara u prečniku koji se pružaju kroz epdermis do dermisa i izaziva odgovor zaceljivanja kojo uklanja koagulisano tkivo i zamenjuje ga zdravim tkivom. Netaknuto, netretirano tkivo koje ne okružuje svaku mikroskopsku ranu omogućava brzu reepitelizaciju tretiranog ožiljnog tkiva. Obzirom da je talasna dužina od 2940 nm selektivno apsorbovana od strane vode u tkivu, ona je bezbedna za sve tipove kože. Blizina zdravog tkiva omogućava migraciju melanocita, koja doprinosi brzoj ponovnoj normalizaciji pigmenta.

Nakon tretmana se javlja samo prolazan edem i/ ili otok, koji traje samo nekoliko dana.

Cenovnik Upoznajmo se
tretmani-laserom
Laserski tretmani

Dr Jasminka Krdžović

Dr Snežana Zatežić

tretmani-laserom
Tretmani lica i tela

Suzana Plazinić

Katarina Rakić

Copyright © 2016 www.lasercosmetics.rs. All rights reserved.